Jeg har vært og hjulpet til i reingjrdet noen dager nå. Endelig kom jeg meg avgårde, og rakk de siste dagene i gjerdet.

Hjemme hos meg er det ikke kommet snø ennå, vi har bare hatt kuldegrader og rim på bakken, men ikke snø. Da jeg skulle over den første fjellovergangen, møtte jeg på vinteren.  Det var til og med is på vannet.


Reingjerdet er liksom ikke bare rett borti nabolaget.. det tar noen timer å kjøre dit. Nesten fremme kunne jeg nyte den vakre solnedgangen på den ene siden av veien…


og en nydelig fullmåne på den adre siden av veien.. fikk ikke helt frem hvor stor og vakker månene var. Og solen farget snøen rosa, og himmelen i alle nyanser av blått…(noe som ikke vises her)


I reingjerdet var det ganske hektisk og jeg hadde ikke tid å stå med henda på kameraet når de måtte brukes til å stå og holde fast om horna på en rein, daske de på rumpa for å få de til å løpe ut i friheten, og gi kalvene vaksine.. men i en ledig stund mens de andre gikk rundt og skrev ned nr på mor og kalv (Mor og kalv får hvert sitt nr i første runde inni gjerdet, så slippes de ut så mor og barn kan finne sammen igjen, så noteres nr deres og man vet hvem som eier kalven og kan gi den riktig merke) lå jeg inni lavvuen og slappa av.. Etter en stund ble det litt kjedelig å bare ligge der så jeg tok noen bilder..

Når man ligger på rygg i en lavvu og titter opp, så ser man dette…


Og ligger man og ser mot bålplassen ser man dette…


Jeg har hatt noen kjempe fine dager, selv om jeg har blitt spidda, trampa på, løpt på og hengt fast så jeg trodde jeg ikke skulle bli funnet igjen før til vinterskillinga..

Tips oss hvis dette innlegget er upassende